Først av alt; så fint at du vil sende barna dine på festival! Vi har stor tro på at ungdommer vokser mye på å reise på festival for å oppleve nytt miljø og nye uttrykksformer innenfor tro, blandet med en god dose bading, is, flørting og musikk! 

Hva er Skjærgårds – Music and Mission Festival (SGMM)?

SGMM er en ungdomsfestival som presenterer kristen musikk og kultur og som gir opplevelser som varer. Hver sommer i uke 27 gjør vi om Risøya i Tvedestrand kommune til en festival vi tror er vel verdt å få med seg!

Vi skiller oss ut ved at vi favner bredt og presenterer et bredt utvalg av kristen musikk og kultur til festivaldeltakerne. Vi skal både presentere kjente artister og samtidig introdusere nye.

Som festival legger vi vekt på det som samler alle kristne. Å være samlende betyr også at vi prioriterer bort saker som kan skape splid. Vi er ikke redde for å utfordre, men vi har ingen ønske om å krangle med hverandre.

Verdier:

Jesusnær: Vi vil at våre arrangementer skal ha Jesus som forbilde og senter.
Inkluderende: Vi vil inkludere alle mennesker slik at de skal få muligheten til å
bli kjent med Gud.
Inspirerende: Vi vil at våre arrangementer skal være til inspirasjon slik at
budskapet om Jesus kan spre seg videre i nærmiljøene.
Samlende: Vi ønsker å sette fokus på det som samler alle kristne.

Overnatting

Overnatting skjer i telt eller campingvogn rundt på Risøya. Det er oppmerket campingområder med branngater som sørger for at campingen foregår på sikkert vis.

Sikkerhet

På SGMM er det mellom 2000-3000 deltakere. Vi er opptatt av at alle som er deltakere på festivalen skal føle seg trygge. Vi har med oss et rutinert sikkerhetsteam som har gode beredskapsplaner. Døgnet rundt har vi vakter som streifer på området, helt fra broa inn til øya og ut til den ytterste badeplassen.

Vi har egen sykestue på øya med helsepersonell som er våkne og tilgjengelige døgnet rundt. Alt personell, fra lege til førstehjelper, har Norsk autorisasjon og jobber under nasjonale forskrifter og prosedyrer for akutt medisin.
Alle som jobber med security er over 18 år og har gjennomgått referansesjekk. I forkant av festivalen blir det gjennomført en grundig sikkerhetsbrief for alle som jobber med sikkerhet. Vi har godt samarbeid både med lokalt politi og helsemyndigheter.

Samtale- og forbønnstjeneste

Nikodemus er Skjærgårds’ forbønn og samtaletjeneste. I løpet av festivalen tilbyr vi forbønn og samtale til de deltakerne som ønsker dette. De som er medarbeidere i Nikodemus er voksne og har erfaring fra samtale gjennom kirke-, skole og helsevesenet. Vi ønsker å være til stede for de som trenger en prat i løpet av festivalen, og hos oss kan man komme med stort og smått. Vi har åpent etter bibeltimene på formiddagen og gjennom kvelden. Nikodemus samarbeider tett med Medic og Security gjennom festivalen. 

Festival, ikke leir

Det er viktig for oss å understreke at alle deltakerne er på festival på eget ansvar, men at vi likevel er opptatt av at de opplever seg trygge. Det som skiller festival fra leir er at vi ikke har ledere som døgnet rundt sørger for at deltakerne får med seg program, får nok søvn, spiser nok etc. Deltakerne velger helt selv hva og hvor mye av programmet de vil være med på. 

Aldersgrense

Det er ingen aldersgrense på festivalen. Hovedmålgruppen vår er 16-25 år, men mange er med som en del av KonfCamp før dette. Innholdet i festivalen er veldig variert, og det er deltakere hos oss som også er godt oppi 30-årene.  

Betalingsløsninger på festivalen

Det vil være svært begrenset med muligheter for å betale med kontanter på festivalen. Ta med bankkort for å handle på butikken og matbodene våre.

Vil du være med som medarbeider?

En viktig faktor for oss er at det skal oppleves trygt å være på festival. Noe som skaper trygghet er voksne som er med som medarbeidere. Ønsker du å være medarbeider? Vi trenger alle type mennesker som vil bidra inn i alle mulige oppgaver! Alt ifra helsepersonell til burgerstekere, dovaskere og punktvakter. Meld din interesse på www.sgmm.no/frivillig om du vil være med som medarbeider, så setter vi deg i kontakt med riktig sektorleder for videre informasjon.

Hvorfor skal du sende barna dine på festival?

Vi tror at storfellesskapet av kristne har en stor verdi i ungdommers liv. Enten man er en del av et kristent fellesskap til vanlig eller har leir og festival som sitt eneste treffpunkt med andre kristne. Å være et annet sted, få nye impulser, nye venner, oppleve konserter, seminarer og aktiviteter i trygge, rusfrie rammer tror vi kan være med på å forandre liv.

Vi håper at du som forelder føler deg trygg på å sende dine barn på festival. Vi lover å ta de godt imot!

Har du spørsmål kan du kontakte post@sginfo.no